Cvece i dvoriste

UREDJENJE BALKONA I TERESE

Generalna — Autor cveceidvoriste @ 21:58

Svaki balkon ili terasu uz malo maste i volje mozete preurediti u svoju cvetnu oazu i mesto gde cete uzivati u ispijanju prve jutarnje kafe i prvim zracima sunca.

Nikome od vas se verovatno ne svidja da sedite na balkonu ili terasi koja je ogradjena samo zicanom ogradom i koja ne izgleda kao terasa vasih komsija na koje ste pomalo i ljubomorni. 

Medjutim,ako se malo potrudite i vasa terasa moze postati omiljeno mesto za okupljanje porodice.

Za pocetak dovoljno je da tu postavite maleni stocic i par bastenskih stolica na koje mozete staviti i jastucice jarkih boja.

E sad na red dolazi cvece...Ali ni sa njim ne treba preterati i ne treba se voditi onom "sto sarenije to bolje'.Mislim da bi,doduse sve to zavisi i od velicine vaseg balkona bilo dovoljno da sa prednje strane terase postavite  zardinjere muskatlama ili petonijama ,a sve to zavisi i od vaseg ukusa.

Sigurno je da na terasi postoji i poneki ugao na koji ste mozda i zaboravili a koji bi mnogo lepse izgledao ako se ukrasi nekom sobnom biljkom u ukrasnoj glinenoj saksiji.I za kraj sto se cveca tice mogla bi se tu postaviti i poneka viseca saksija sa asparagusom na primer...

Neki od vas su mozda razmisljalim i o gajenju zacinskog bilja u saksijama i ...zasto da ne?Sve je to plod maste i vasih zelja...ali o tome cemo neki drugi put.

Eto dali smo vam nekoliko ideja kako da ispijanje prve jutarnje kafe ili izlezavanje na popodnevnom suncu ucinite prijatnijim.Slozicete se samnom da je ova tema jako siroka i obimna i o njoj cemo jos dugo pisati ...

 (Dalje)

Dobro dosli na blog cvece i dvoriste http://cveceidvoriste.blog.rs/

Generalna — Autor cveceidvoriste @ 17:52

Dobro dosli na blog cvece i dvoriste www.blog.rs


Powered by blog.rs